Filet z kurczaka na lotosie, stek po azjatycku z wołowiną w sosie ostrygowym, łosoś grillowany z krewetkami czy talerz sałat z mango i kurczakiem – to tylko niektóre z 18 nowości, jakie od dziś można zamawiać w restauracjach WOOK. Obok kuchni chińskiej w nowej karcie pojawiły się dania innych kuchni azjatyckich oraz dania europejskie przyrządzone na sposób orientalny – np. steki, ryby i sałaty. Zmianie uległa także szata graficzna oraz układ karty menu, a kelnerzy restauracji otrzymali nowe stroje. Najnowszej ofercie restauracji WOOK towarzyszy promocja z gratisowym napojem lodowym lub Pepsi dla klientów, którzy zamówią jedną z nowości.

Nowe propozycje pojawiły się w kilku sekcjach menu. W grupie przystawek nowością są panierowane na złoto paski kalmara oraz zestaw WOOK Party składający się z sześciu azjatyckich przystawek. Do karty weszła też całkowicie nowa grupa dań pod hasłem „Inspiracje Azji”, w której znajdują się dania europejskie przygotowane na sposób dalekowschodni, np. pstrąg po azjatycku, filet z kaczki z żeberkami w sosie ciemnym, wieprzowina z imbirem po tajsku czy angus po azjatycku. Nową pozycją w menu są także sałaty – z mango i krewetkami oraz z mango i kurczakiem. Sekcja makaronów wzbogaciła się o makaron tajski Phad Thai.

Nowością w WOOKu jest też wprowadzenie zestawów składających się z trzech miseczek - z mięsem, ryżem i surówką w nowych, atrakcyjnych cenach. Najtańszy zestaw można kupić za 12,95 zł, a najdroższy za 18,95 zł. Wiele z tych dań to „bestsellery” z dotychczasowej karty. Są wśród nich kaczka na chrupiąco, wieprzowina na ostro po seczuańsku czy wołowina w sosie Lao Gan Ma, a także kurczak w zielonym sosie curry. Natomiast osoby, które lubią skosztować wszystkiego po trochu, mogą wybierać z sekcji „Zabawa smakiem”, gdzie znajduje się 12 propozycji różnego rodzaju dań w miseczkach. Najtańsze z nich kosztują 7,95 zł.

- Mamy nadzieję, że nasi goście pozytywnie przyjmą nowe menu. W dalszym ciągu będą mogli delektować się tradycyjnymi daniami chińskimi, które stały się znakiem rozpoznawczym WOOKa. Jednak kulinarna Azja ma do zaoferowania znacznie więcej. Przykładem jest chociażby kuchnia tajska mająca duże grono zwolenników. Dlatego postanowiliśmy rozszerzyć ofertę o propozycje spoza Państwa Środka. Równocześnie do menu weszła cała grupa dań przeznaczonych dla osób, które lubią kuchnię zachodnią, ale nie zamykają się na orientalne smaki – opowiada Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć restauracji WOOK.

Nowa oferta wraz z promocją objęły całą sieć restauracji WOOK, która obecnie liczy 7 restauracji. Lokale pod tym szyldem mieszczą się w Warszawie, Poznaniu, Łodzi, Gdańsku, Wrocławiu i Legnicy.