Sieć Sphinx uruchomiła swoją najnowszą restaurację w Gryficach. Mieści się ona w centrum handlowym Hosso przy ul. Wojska Polskiego 44. Lokal prowadzony jest w systemie operatorskim.

Nowo otwarty Sphinx usytuowany jest na drugim piętrze galerii handlowej Hosso, zlokalizowanej w centrum Gryfic u zbiegu ul. Wojska Polskiego i Brackiej. W restauracji o powierzchni 265 mkw. klienci mają do dyspozycji 92 miejsca przy 34 stolikach, w tym część na wygodnych kanapach. Lokal jest czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 9:00 – 21:00, a w niedziele od 10:00 do 20:00.

- Start lokalu Sphinx w Gryficach to dla nas powód do radości, tym bardziej, że jest on usytuowany w bardzo dogodnym punkcie miasta. Cieszymy się, że mieszkańcy tej miejscowości i okolic będą mogli zapoznać się z różnorodnymi smakami i wyjątkową atmosferą panującą w naszych restauracjach. Jestem pewna, że nowo otwarty Sphinx okaże się idealnym miejscem na posiłek w gronie rodziny lub znajomych,  także przy okazji zakupów w Galerii Hosso - komentuje Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.