W powiększonym centrum handlowym Factory Ursus uruchomiona została nowa restauracja Sphinx, należąca do jednej z najpopularniejszych sieci gastronomicznych w Polsce. Jednocześnie jest to szesnasty lokal działający pod szyldem Sphinx w Warszawie i okolicach.

Restauracja Sphinx w Factory Ursus mieści się tuż przy głównym wejściu w nowej części centrum. Do dyspozycji klientów przeznaczono 26 stolików z 66 miejscami. W lokalu urządzonym według nowego wystroju nie brakuje również wygodnych kanap. Powierzchnia restauracji obejmuje około 250 mkw. Ponadto latem na zewnątrz lokalu przygotowany zostanie ogródek. Restauracja otwarta jest od poniedziałku do soboty w godzinach 10.00 - 21.00, zaś w niedziele od 10.00 do 20.00. Rozbudowane Factory Ursus jest obecnie największym centrum outlet w Warszawie, w którym będzie działać ponad 100 sklepów i lokali usługowych.

- Powiększone centrum Factory Ursus jest bez wątpienia idealną lokalizacją dla nowej restauracji Sphinx. Warszawiacy dobrze znają naszą markę i chętnie korzystają z naszej oferty chociażby przy okazji wyjść na zakupy. Teraz będą mieli kolejne miejsce w stolicy, w którym można zjeść kultową już shoarmę, wyjątkowego steka czy napić się aromatycznej kawy do deseru. Serdecznie zapraszam do nowego lokalu Sphinx na chwilę odpoczynku przy smacznych daniach - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

Na gości nowej warszawskiej restauracji Sphinx czeka szeroki wybór dań kuchni orientalnej i międzynarodowej wraz z sezonowymi nowości pojawiającymi się cyklicznie w ofercie. Ponadto klienci mają do dyspozycji specjalne oferty, jak Menu śniadaniowe, Lunch Menu, Happy Hours, a także propozycje dla najmłodszych w ramach Sphinx Kids Club i dla studentów w programie Sphinx Student Club.