Sfinks Polska – właściciel restauracji Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło – otworzył w Poznaniu swój drugi lokal pod szyldem WOOK. Mieści się on w Starym Browarze przy ul. Półwiejskiej, gdzie od kilku lat działa już restauracja Sphinx. Dzięki nowemu otwarciu sieć WOOK, serwująca dania kuchni dalekowschodniej, liczy już dziewięć lokali.

Nowy WOOK, który ruszył 30 lipca, zajmuje 156 m2 wraz z zapleczem i częścią konsumpcyjną. Klienci mają do dyspozycji blisko siedemdziesiąt miejsc przy stolikach oraz w lożach. W lokalu  można zjeść oryginalne potrawy kuchni azjatyckiej przygotowane przez chińskich kucharzy. Przy zachowaniu tradycyjnych smaków kuchni WOOKa, model obsługi klienta został dostosowany do charakterystyki miejsca i wielkości lokalu. W odróżnieniu od niedawno uruchomionej restauracji WOOK przy ul. Fredry, w Starym Browarze nie ma obsługi kelnerskiej, a większość dań jest gotowa do odebrania przez klienta w ciągu kilku minut od złożenia zamówienia. Dania serwowane są w charakterystycznych, kartonowych pudełeczkach umożliwiających zabranie posiłku także na wynos. WOOKa w Starym Browarze można rozpoznać po typowym dla tej sieci czerwono-czarnym wystroju, a także ekranach, na których można obejrzeć chińskich kucharzy przygotowujących potrawy. W związku z otwarciem nowy WOOK wprowadził atrakcyjną ofertę cenową, w ramach której wszystkie dania można kupić w cenie 4,95 zł.

- Zaledwie dwa miesiące temu otworzyliśmy w Poznaniu pierwszego WOOKa, który jednocześnie jest największą restauracją tej sieci. WOOK przy ul. Fredry został bardzo pozytywnie przyjęty przez poznaniaków, o czym świadczy jego rosnąca popularność. W Starym Browarze chcemy trafić z naszą ofertą do tych klientów, którzy nie mają czasu na wizytę w restauracji, a jednocześnie chętnie skosztowaliby oryginalnych dań, przygotowanych przez azjatyckich kucharzy – mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska.