Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadziła do oferty nowości na miesiące jesienno-zimowe. Nowa wkładka do menu to sześć dań inspirowanych sezonowymi smakami, m.in. dyni, buraka, żurawiny i sera góralskiego, a także dwa napoje. Nowości dostępne są we wszystkich restauracjach Sphinx do 23 stycznia 2017 r.

 

W nowej ofercie pojawiły się dwie przystawki – „Grzanki bacy”, czyli grzanki z grillowanym bekonem, serem góralskim i żurawiną oraz krem z dyni podawany z chrupiącym bekonem. Wśród dań głównych jest „Shoarma góralska”, czyli paski polędwiczki wieprzowej zapieczone z góralskim serem, podawane z żurawiną, sałatką wegetariańską i cząstkami ziemniaka w ziołach, a także stek z urugwajskiego hereforda z jarmużem i cząstkami ziemniaka w ziołach. W najnowszej ofercie nie zabrakło również lżejszych dań, jak miruna z kuskusem z dodatkiem buraczków, podawana z sosem jogurtowo-miętowym oraz sałata z wątróbką w porzeczkach. Uzupełnieniem oferty są dwa napoje – „Pepsi Green”, czyli pepsi z limonką i miętą oraz piwo Książęce Golden Ale.

 

 

- Dania w aktualnej wkładce sezonowej czerpią z bogactwa jesiennych zbiorów, by rozgrzewać i dodawać energii, gdy pogoda coraz mniej rozpieszcza. Oprócz jesienno-zimowych inspiracji powracamy też do potraw, które już kiedyś gościły w ofercie i szczególnie mocno przypadły do gustu naszym klientom. Mamy nadzieję, że ta kompozycja zostanie równie dobrze przyjęta jak poprzednie - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.