Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska, wystąpi w nowym telewizyjnym programie „Kryptonim szef”, nadawanym na antenie TVP1. Pojawi się incognito w odcinku poświęconym sieci restauracji Sphinx i będzie pracował na różnych stanowiskach w wybranych lokalach. Odcinek z udziałem Sylwestra Cacka zostanie wyemitowany w TVP1 w środę, 9 września br., o godz. 20.25.

- Wcielając się w rolę pracownika restauracji Sphinx w ramach programu „Kryptonim szef” miałem okazję poznać dosłownie „od kuchni” rozmaite wyzwania, z jakimi na co dzień musi mierzyć się personel. Doświadczyłem na własnej skórze nie tylko blasków i cieni zawodu kelnera, ale także ciężkiej pracy na restauracyjnym zapleczu. Muszę przyznać, że było to dla mnie bardzo ciekawe, inspirujące, a przy tym pouczające przeżycie, które pozwoliło mi spojrzeć na wiele rzeczy z zupełnie innej perspektywy. Mam nadzieję, że program ten dostarczy widzom wielu wrażeń i emocji – mówi Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

„Kryptonim szef” zrealizowany został na podstawie powstałego w Wielkiej Brytanii reality-show pod tytułem „Undercover Boss”. Formuła programu polega na tym, że szefowie dużych firm zatrudniają się pod przykrywką w swoich organizacjach. Mogą dzięki temu zrozumieć od środka, w jaki sposób ich firmy funkcjonują, poznać potrzeby swoich pracowników, a nawet wyłonić najlepszych. Program doczekał się własnych produkcji w wielu krajach, m.in. w Australii, Kanadzie, Francji, Niemczech, Norwegii, ale też we Włoszech i w USA.