Dachser, jeden z największych operatorów logistycznych na świecie, otrzymał prestiżowy tytuł „Firma Dobrze Widziana”. Wyróżnienie przyznawane jest w ramach organizowanego rokrocznie przez BCC konkursu, w którym nagradzane są przedsiębiorstwa działające zgodnie z zasadami społecznej odpowiedzialności biznesu. Dachser jest laureatem tego plebiscytu już po raz drugi.

- Idea społecznej odpowiedzialności biznesu jest wpleciona w filozofię działania firmy Dachser. Dla nas CSR nie jest tylko jednym z wielu projektów do zrealizowania, ale postawą, która wyznacza sposób naszego postępowania na co dzień – w relacjach z pracownikami, kontrahentami, społecznością lokalną, wobec otoczenia i środowiska naturalnego. Wyróżnienie nas za te starania w pierwszej chwili cieszy, a w kolejnej także mobilizuje do dalszej pracy w tym kierunku i to właśnie zamierzamy uczynić – komentuje Grzegorz Lichocik, prezes zarządu Dachser w Polsce.

Konkurs „Firma Dobrze Widziana” został zorganizowany przez Business Centre Club już po raz siódmy. Laureatów na podstawie ankiety konkursowej wytypowała kapituła. W plebiscycie oceniane są m.in. strategia działań CSR, skuteczność i metody komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej w tym zakresie, polityka firmy wobec pracowników, w tym przestrzeganie zasad równouprawnienia, a także przestrzeganie zasad społecznej odpowiedzialności biznesu w obszarze ekologii, rynku i działań charytatywnych.