Sphinx – sieć należąca do Sfinks Polska – odświeża ofertę lunchową i wprowadza do niej nowe dania. W najnowszym menu na lunch pojawiły się Kofta oraz Sphinxburger i w rezultacie karta składa się teraz z dziesięciu dań głównych oraz dwóch propozycji zup. Nowa oferta lunchowa jest dostępna od lipca w restauracjach Sphinx na terenie całej Polski.

- Nasza oferta lunchowa cieszy się sporą popularnością. Wielu klientów traktuje restauracje Sphinx jako miejsce, gdzie można wpaść na obiad w przerwie pracy, albo umówić się na biznesowy lunch. Dlatego też dbamy, aby zestaw dań odpowiadał upodobaniom klientów i regularnie urozmaicamy go, wprowadzając nowe dania – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki, do której należą restauracje Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.

Kofta jest jednym z dań, jakie znalazły się w ofercie restauracji Sphinx wraz z wprowadzeniem nowej karty głównej w lutym tego roku. Są to szpadki mielonego mięsa wołowego opiekane na grillu, przyprawione na ostro i podawane z frytkami lub ryżem oraz zestawem surówek. Drugą nowością w menu lunchowym jest Sphinxburger, czyli opiekane na złoty kolor kawałki kurczaka w panierce ze świeżym ogórkiem, pomidorem, cebulą i miksem sałat, podawane w bułce pita z frytkami oraz sosem.

Oprócz tych dwóch karta lunchowa restauracji Sphinx obejmuje dania takie jak: shoarma klasyczna i delikatna, karkówka z grilla, spaghetti carbonara, wątróbka z pieczarkami, dorsz w płatkach migdałowych, filet z kurczaka oraz sałatkę Grecka Uczta. W menu są także rosół i zupa pomidorowa.

Z oferty lunchowej restauracji Sphinx można skorzystać od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 14:30.