Sphinx – sieć restauracji zarządzana przez Sfinks Polska – wprowadza do menu nową sezonową ofertę dań pod hasłem „O kurka! Ale uczta”. Od 22 sierpnia w menu sieci pojawi się wkładka, w której znajdą się mięsne potrawy serwowane z kurkami w śmietanie.

- Kurki to niezwykle smaczne grzyby, które cieszą się dużą popularnością w Polsce. Stąd, gdy trwa na nie sezon, postanowiliśmy wprowadzić do karty restauracji Sphinx dania mięsne podawane z aromatycznymi kurkami w śmietanie. Odwiedzając nasze lokale goście mogą delektować się wyjątkowym smakiem charakterystycznym dla lata i wczesnej jesieni - mówi Dorota Cacek,wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx.

W restauracjach Sphinx kurek w śmietanie można skosztować z soczystym stekiem ze schabu podawanym z frytkami lub ryżem i zestawem surówek za 29,90 zł. Drugim daniem serwowanym z grzybami jest Galawati, czyli orientalnie przyprawione, opiekane mięso wieprzowe z frytkami lub ryżem i sałatką wegetariańską w cenie 26,90 zł.