Sphinx, jedna z najpopularniejszych sieci restauracji w Polsce, na czas nadchodzących mistrzostw wprowadza specjalne wkładki do menu „Poznaj mistrzowskie smaki”. Znajdą się w nich potrawy narodowe goszczących w Polsce drużyn. Mistrzowska wkładka będzie dostępna we wszystkich restauracjach Sphinx od 8 czerwca do końca turnieju.

Wkładka „Poznaj mistrzowskie smaki” będzie zawierała ofertę 8 dań typowych dla narodowych kuchni drużyn grających podczas mistrzostw w naszym kraju. W restauracjach całej sieci Sphinx zagraniczni i polscy goście będą mogli spróbować chorwackich cevapcici, irlandzkich fish and chips, włoskiego penne arrabbiata, hiszpańskiej paelli, czeskiego panierowanego sera, greckich koftedes, rosyjskich pielmieni, a także polskich pierogów z mięsem. Dodatkowo w 12 restauracjach Sphinx, zlokalizowanych w Warszawie, Łodzi, Poznaniu i Gdańsku w trakcie mistrzostw wprowadzone będzie skrócone menu.

- Nasze restauracje przygotowane są do przyjęcia kibiców, którzy w czerwcu zawitają do naszego kraju. Zarówno polskim, jak i zagranicznym gościom postanowiliśmy umożliwić posmakowanie kuchni krajów, których drużyny zagrają na polskich stadionach, stąd wprowadziliśmy specjalną wkładkę dań narodowych we wszystkich lokalach sieci Sphinx. Zachęcamy więc do odwiedzania naszych restauracji, w których przez miesiąc panować będzie wyjątkowa, pełna sportowych emocji atmosfera - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.

Skrócone menu będzie obowiązywało w sześciu warszawskich restauracjach Sphinx i jednej w Łodzi (od 7 do 29 czerwca), w trzech gdańskich (od 9 do 23 czerwca), a także w jednym poznańskim (od 9 do 19 czerwca) i wrocławskim Sphinksie (od 7 do 17 czerwca).