Restauracje Sphinx w całej Polsce rozpoczynają nowy program dla najmłodszych Sphinx Kids Club. Z myślą o dzieciach i ich opiekunach przygotowane zostały karty uprawniające do korzystania z rozmaitych atrakcji w lokalach sieci. W ramach programu przewidziano m.in. specjalną ofertę urodzinową, a także okresowe promocje i konkursy dla dzieci.

Ze Sphinx Kids Club wiążą się stałe korzyści dla najmłodszych. Po okazaniu karty podczas zamówienia każde dziecko otrzyma kolorowe naklejki. Ponadto dla uczestników programu przygotowana została atrakcyjna oferta urodzinowa dostępna w wybranych restauracjach. Zawiera ona dedykowane menu dla dzieci z różnymi specjałami Sphinxa. Dodatkowo Sphinx zapewnia soczki w kartonikach, a także przekąski, typu popcorn i pianki lub warzywka do chrupania. Oferta urodzinowa w ramach Sphinx Kids Club obejmuje również bezpłatny zestaw dla solenizanta i okolicznościowe ozdoby jak baloniki czy czapeczki. Poza tym istnieje możliwość domówienia animatora zabaw, deserów i zabawek.

- W naszych restauracjach rodziny z dziećmi to stali, bardzo ważni bywalcy i zależy nam na tym, by każda wizyta u nas była dla nich chwilą przyjemności. W czerwcu br. wprowadziliśmy specjalne menu dla dzieci z prezentem do każdego zamówionego dania, wyposażyliśmy wszystkie lokale w krzesełka z atestem oraz odświeżyliśmy kąciki zabaw. Dopełnieniem naszych starań o zadowolenie najmłodszych gości jest wprowadzony właśnie program, dzięki któremu na małych klubowiczów w restauracjach Sphinx czeka jeszcze więcej atrakcji i niespodzianek. Jedną z nich jest oferta urodzinowa. Okazuje się bowiem, że coraz częściej takie przyjęcia dla maluchów przenoszą się do lokali. Jak pokazały badania realizowane w pięciu dużych miastach Polski na rzecz naszej sieci już co 10 osoba w ciągu roku świętowała urodziny lub imieniny dziecka w lokalu. Celebrowanie tego dnia w restauracji to nie tylko spora oszczędność czasu dla rodziców, ale i dodatkowa uciecha dla małego solenizanta, tej opcji nie mogło więc zabraknąć w naszym nowym programie - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

Oprócz korzyści wpisanych na stałe w program Sphinx Kids Club, na najmłodszych czekają też okresowe konkursy i promocje. W ramach pierwszej z nich Sphinx wprowadził kartę na pieczątki, dzięki której dzieci będą mogły otrzymać deser Słodka Pychotka bądź frytki z ketchupem w prezencie.

By przystąpić do Sphinx Kids Club należy wypełnić formularz dostępny w restauracji lub na stronie www.sphinx.pl. Karta wydawana jest opiekunom dzieci, które nie ukończyły 12 lat.

Badanie opinii na rzecz sieci restauracji Sphinx przeprowadzono przez Gfk Polonia w maju 2014 r. na próbie (n=1008) respondentów z Warszawy, Krakowa, Poznania, Gdańska i Wrocławia w wieku 18-65 lat. Próba oddaje strukturę populacji poszczególnych miast.