Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu - organizacja reprezentująca branżę gastronomiczną - powiększyła się o kolejne firmy. Członkami Rady zostali North Food Polska oraz Street, zarządzający sieciami restauracji, a także Eko Snails Garden, zajmująca się cateringiem oraz produkcją, przetwórstwem i eksportem ślimaków. W efekcie KRGiC zrzesza około 1600 restauracji i innych punktów gastronomicznych, a liczba członków wzrosła do 22.

- Coraz więcej firm w branży dostrzega, że powstała organizacja taka jak Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu i decyduje o przyłączeniu się do nas. To na pewno cieszy, bo liczna, silna organizacja będzie mogła więcej osiągnąć dla branży. Już teraz mamy wiele projektów na agendzie zwłaszcza w zakresie spraw podatkowych czy innych tematów na styku gastronomii i administracji. Mamy też duże plany dotyczące przedsięwzięć społeczno-edukacyjnych. Pomysłów nie brakuje, bo i potrzeby branży są znaczne - mówi Sylwester Cacek, przewodniczący prezydium Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu.

KRGiC reprezentuje około 1600 restauracji, kawiarni i innych placówek gastronomicznych zarządzanych przez: 7 Street – Bar & Grill oraz Meat & Fit – Coffee Grill, AmRest, Bobby Burger, COSTA COFFEE, Dominium, Eko Snails Garden, El Popo (Kręgliccy – Restauracje i Catering), Ganesh. Restauracje Indyjskie, Green Caffè Nero, Grycan Lodziarnie Firmowe, Hamda Trade (Etno Cafѐ), IKEA Retail, Lagardere Travel Retail, Mex Polska, North Food Polska, Pijalnie Czekolady E.Wedel, Restauracje Street, Salad Story, Santorini (Kręgliccy – Restauracje i Catering), Sfinks Polska, Shanghai Express oraz Telepizza Poland.

Do KRGiC mogą przystępować zarówno firmy gastronomiczne, jak i firmy współpracujące z gastronomią. Informacji na temat członkostwa udziela biuro KRGiC (tel. 22 82 66 344; 22 33 61 330; email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).